Osakeyhtiö - yrittäjän paras valinta: Valmiin yrityksen ostamisen hyödyt

 

Yritystoiminnan aloittaminen on yksi elämän jännittävimmistä ja haastavimmista askelista. Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka tuleva yrittäjä joutuu tekemään, on yhtiömuodon valinta. Tässäartikkelissa perehdymme siihen, miksi osakeyhtiö on usein paras yhtiömuoto ja miksi valmiin yrityksen ostaminen voi olla erinomainen ratkaisu aloittavalle yrittäjälle.

Osakeyhtiön perustaminen - yrityksen rekisteröinti helposti

Miksi osakeyhtiö on paras valinta?

1. Rajattu henkilökohtainen vastuu

Osakeyhtiössä, oli se sitten itse perustettu tai valmiina ostettu, yrittäjän taloudellinen vastuu rajoittuu sijoitettuun pääomaan. Tämä tarkoittaa, että yrittäjän henkilökohtainen omaisuus, kuten koti ja säästöt, on suojattu yrityksen veloilta ja velvoitteilta. Tämä vastuunrajoitus on merkittävä etu verrattuna toiminimeen tai henkilöyhtiöihin, joissa yrittäjä vastaa yrityksen veloista koko omaisuudellaan. Valmis osakeyhtiö tarjoaa tässä suhteessa nopean ja turvallisen tavan aloittaa liiketoiminta, tarjoten välittömästi tämän vastuunrajoituksen edun.

2. Joustavuus ja kasvu

Osakeyhtiömuoto tarjoaa erinomaisen alustan yrityksen kasvulle. Vaikka osakeyhtiön perustamisen hinta voi olla korkeampi kuin muiden yritysmuotojen, se maksaa itsensä takaisin monin tavoin. Osakeyhtiö mahdollistaa helpon pääoman keräämisen esimerkiksi osakeannin kautta ja omistuspohjan laajentamisen tarvittaessa. Tämä joustavuus on erityisen tärkeää, jos yrityksen tavoitteena on nopea kasvu tai kansainvälistyminen. Lisäksi osakeyhtiön perustamisen hinta on pieni investointi suhteessa sen tarjoamiin etuihin ja kasvumahdollisuuksiin pitkällä aikavälillä. 

3. Uskottavuus

Osakeyhtiöt nähdään usein luotettavampina ja uskottavampina kumppaneina kuin muut yhtiömuodot. Tämä voi olla merkittävä etu asiakashankinnassa, yhteistyökumppanuuksien solmimisessa ja rahoituksen hankkimisessa. Osakeyhtiön status voi avata ovia, jotka muuten pysyisivät suljettuina. 

4. Verotukselliset edut

Osakeyhtiön verotus voi olla monissa tapauksissa edullisempaa kuin henkilöyhtiöissä, erityisesti kun yritys tekee hyvää tulosta. Kannattaa muistaa, että toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi on monissa tapauksissa suhteellisen helppoa. Osakeyhtiö maksaa tuloksestaan yhteisöveroa, joka on tällä hetkellä 20%. Lisäksi yrittäjällä on mahdollisuus optimoida omaa verotustaan palkan ja osinkojen suhteella. 

Yrityksen perustaminen - kaikki palvelut yhdessä paikassa

5. Jatkuvuus

Osakeyhtiö on omistajistaan erillinen oikeushenkilö, mikä takaa toiminnan jatkuvuuden omistajien vaihtuessa. Tämä on tärkeää yrityksen pitkän aikavälin suunnittelun ja arvon kasvattamisen kannalta. Se myös helpottaa yrityksen myymistä tulevaisuudessa, jos yrittäjä päättää luopua liiketoiminnasta. 

Valmiin yrityksen ostamisen hyödyt

Osakeyhtiön perustamisen hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan. Kun harkitset osakeyhtiön perustamista, on tärkeää ottaa huomioon kaikki siihen liittyvät kustannukset. Osakeyhtiön perustamisen kustannukset koostuvat muun muassa rekisteröintimaksuista ja mahdollisista lakimieskuluista. Ymmärtämällä nämä kustannukset etukäteen voit varmistaa, että olet valmistautunut taloudellisesti uuden yrityksen perustamiseen. 

Vaikka osakeyhtiön perustaminen itse on mahdollista, valmiin yrityksen eli ns. pöytälaatikkofirman ostaminen tarjoaa monia etuja erityisesti uudelle yrittäjälle. 

1. Nopea aloitus

Valmis osakeyhtiö on heti toimintavalmis. Tämä säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa verrattuna uuden yrityksen perustamisprosessiin. Yrittäjä voi keskittyä heti liiketoiminnan käynnistämiseen sen sijaan, että joutuisi käymään läpi monimutkaisen ja aikaa vievän rekisteröintiprosessin. Valmisyhtiö on valmiina käytettäväksi heti hallituksen muutoksen jälkeen. 

2. Ammattimaisesti hoidettu

Kun ostat valmiin yrityksen luotettavalta toimijalta, kuten ammattimaiselta yritysvälittäjältä, voit olla varma, että kaikki rekisteröinnit ja paperityöt on hoidettu oikein ja ammattimaisesti. Tämä vähentää virheitä ja mahdollisia myöhempiä ongelmia, jotka voisivat syntyä väärin täytetyistä lomakkeista tai puutteellisista rekisteröinneistä. Lisäksi ammattimainen yritysvälittäjä tutkii perusteellisesti tarjoamansa yritykset varmistaakseen, että ne ovat puhtaita veloista ja muista rasitteista. Tämä huolellinen taustatyö suojelee uutta omistajaa mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä ja tarjoaa turvallisen lähtökohdan liiketoiminnan aloittamiselle. 

3. Y-tunnus valmiina

Valmis Y-tunnus mahdollistaa liiketoiminnan aloittamisen välittömästi. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos yrittäjällä on kiire aloittaa toiminta esimerkiksi tietyn projektin tai sopimuksen takia. Kaupparekisterin tunnistetietona toimiva Y-tunnus on välttämätön monissa liiketoiminnan osa-alueissa, kuten laskutuksessa ja sopimusten tekemisessä. Myös y-tunnuksen ikä on merkittävä tekijä: vanhempi y-tunnus on luotettavuuden merkki!

4. Räätälöidyt rekisterimuutokset ja rekisteröinnit

Ammattimainen yritysvälittäjä tekee valmiiseen osakeyhtiöön kaikki asiakkaan toivomat ja tarvitsemat rekisterimuutokset sekä rekisteröinnit. Tämä palvelu räätälöidään aina asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan.

Mahdollisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi: 

  • Prokuristien asettaminen 

  • Ennakkoperintärekisteriin hakeutuminen 

  • Työnantajarekisteriin ilmoittautuminen 

  • Yhtiöjärjestyksen muutokset 

  • yms. 

Tämä kattava palvelu säästää huomattavasti yrittäjän aikaa ja vaivaa, sillä rekisteröintiprosessit voivat olla monimutkaisia ja aikaa vieviä. Ammattimaisen yritysvälittäjän asiantuntemus varmistaa, että kaikki tarvittavat muutokset ja rekisteröinnit hoidetaan kerralla oikein, mikä mahdollistaa liiketoiminnan nopean ja sujuvan käynnistämisen. 

5. Mahdolliset luottoluokitusedut

Joillakin valmiilla yrityksillä voi olla jo olemassa oleva luottoluokitus. Tämä voi helpottaa rahoituksen saamista ja parantaa yrityksen neuvotteluasemaa toimittajien ja asiakkaiden kanssa. Hyvä luottoluokitus on arvokas etu, jonka rakentaminen alusta alkaen voi viedä pitkän ajan. 

Töölön Osakeyhtiötoimiston asiantuntemus

 
 

Töölön Osakeyhtiötoimistolla on pitkä historia ja vankka kokemus yritysten rekisteröinnistä ja valmisyritysten tarjoamisesta. Tämä asiantuntemus on korvaamaton etu uudelle yrittäjälle. 

Rekisteröintien tarkkuus 

Asiantuntijamme varmistavat, että kaikki rekisteröinnit tehdään kerralla oikein. Tämä säästää aikaa ja vaivaa tulevaisuudessa, kun ei tarvitse korjata virheitä tai täydentää puutteellisia tietoja. 

Räätälöidyt ratkaisut 

Töölön Osakeyhtiötoimisto tarjoaa juuri asiakkaan tarpeisiin sopivia valmisyrityksiä. Olipa kyseessä sitten tietyn toimialan yritys tai tietynlaista yhtiöjärjestystä tarvitseva yritys, voimme auttaa löytämään tai räätälöimään sopivan ratkaisun. 

Byrokratian hoitaminen

Yrityksen perustamiseen liittyvä byrokratia voi olla monimutkaista ja aikaa vievää. Asiantuntijoidemme avulla tämä prosessi hoituu sujuvasti ja tehokkaasti, jättäen yrittäjälle enemmän aikaa keskittyä itse liiketoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen. 

Tuki ja neuvonta 

Tarjoamme tukea ja neuvontaa yritystoiminnan aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä. Tämä voi ollaerityisen arvokasta uudelle yrittäjälle, joka kohtaa monia uusia haasteita ja kysymyksiä liiketoiminnanalkutaipaleella.

Yhteenveto

Osakeyhtiö on monessa suhteessa paras valinta yrittäjälle. Se tarjoaa rajatun henkilökohtaisen vastuun, joustavuutta kasvuun, verotuksellisia etuja ja uskottavuutta markkinoilla. Vaikka osakeyhtiö hinta voi aluksi tuntua korkeammalta kuin muiden yritysmuotojen, sen tuomat edut usein ylittävät alkuinvestoinnin. Valmiin yrityksen ostaminen puolestaan tarjoaa nopean ja vaivattoman tavan aloittaa yritystoiminta, säästäen aikaa ja resursseja kriittisessä alkuvaiheessa. 

Töölön Osakeyhtiötoimiston avulla voit varmistaa, että yrityksesi on ammattimaisesti perustettu ja valmis toimintaan heti alusta alkaen. Pitkä kokemuksemme ja asiantuntemuksemme takaavat, että saat parhaan mahdollisen alun yritystoiminnallesi, ja osakeyhtiön hinta pysyy kohtuullisena suhteessa saamaasi hyötyyn. 

Ota yhteyttä meihin jo tänään, ja ota ensimmäinen askel kohti menestyvää yrittäjyyttä. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan valmisyrityksen ja huolehdimme kaikista tarvittavista rekisteröinneistä ja paperitöistä puolestasi. Näin pääset aloittamaan yrittäjyytesi vauhdilla, fokusoituen ydintoimintaasi meidän varmistaessa, että saat osakeyhtiösi kilpailukykyiseen hintaan ilman kompromisseja laadusta.


 
Osakeyhtiön perustaminen hinta - vertailu ja kustannusarvio
 

Töölön Osakeyhtiötoimisto Oy on vuonna 1993 perustettu yhtiö, joka on myynyt yli 10 000 yritystä. Olemme erikoistuneet yritysten myyntiin uusille yrittäjille, tarjoten sekä uusia valmisyhtiöitä että vanhempia, jopa 10 vuotta toimineita yhtiöitä, jotka ovat lopettaneet liiketoimintansa. Toimintamme ytimessä on tarjota helpoin ja nopein tapa aloittaa yritystoiminta Suomessa.

Asiakkaamme valitsevat meidät, koska he arvostavat prosessin helppoutta, nopeutta ja luotettavuutta. Vahva brändimme Suomessa ja yrittäjien meille osoittama luottamus ovat keskeisiä kilpailuetujamme.

Edellinen
Edellinen

Osakeyhtiön perustaminen ja ALV: Tiedä ainakin nämä asiat

Seuraava
Seuraava

Kaupparekisteri ja sen merkitys yrittäjälle